Ócsai Gábor Pucu

Ócsai Gábor „Pucu” 1955-ben született Budapesten. Artistacsaládba született, édesanyja és édesapja is híres artistaművész volt. Egész fiatalon megmutatkozott kimagasló tehetsége, sokoldalúsága. 12 évesen már a családi produkcióban szerepelt, és fiatal éveiben az egyedülálló családi produkciójukkal bejárták egész Európát, eljutottak Izraelbe, Mexikóba, a volt Szovjetunió számos nagyvárosába. 1967-től folyamatosan a Magyar Cirkusz és Varieté alkalmazásában állt.

1974-ben Minisztériumi Nívódíjat kapott, majd 1976-ban megkapta „Az év ifjú artistája” díjat is. 1983-ban Hortobágyi Károly Minisztériumi Nívódíjat, 1993-ban a legelső „Porond Csillaga” díjat is Ócsai Gábor kapta. Több mint 10 évig volt a „Cirkusz Hangja”. A Fővárosi Nagycirkusz műsorait konferálta, és a 2.-tól a 7.-ig, összesen 6 Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadását és díjátadó gálaelőadását vezényelte le, mint konferanszié. Összesen 28 évig dolgozott, mint artista, majd 1997 szeptemberétől az akkori Állami Artistaképző, majd Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola szaktanára lett és hatalmas lelkesedéssel, egyedülálló mentalitással tanította a növendékeket az artista szakmára. Tanítványai közül a Silver rúddobó csoport az 5. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíját kapta.
Egyedülálló, sokszínű és tartalmas életet élt Ócsai Gábor, köszönettel tartozunk Neki mindazért, amit artistaként, tanárként, és kollégaként kaptunk tőle! Őszinte részvét a családnak! Nyugodjék békében!