Divat- és stílustervező

(OKJ-s képzés)

Képzési idő: 4 félév

Képzés díja: 1. vagy 2. szakképesítés esetén ingyenes

Képzés formája: nappali

Következő évfolyam indulása: 2017 szeptemberében

Minimum létszám/osztály: 6 fő

Képzés elméleti és gyakorlati helyszínei: Békéscsaba

Felvételi feltétel: érettségi

Jelentkezés: online a www.biak.hu oldalon

Felvételi: személyes elbeszélgetés

A divatbemutatókon kívül a cirkusz, a színház és a film világa az a hely, ahol a divat- és jelmeztervező bemutathatja kreatív alkotásait.

Ha mindened a divat, folyton azon jár az eszed, kit és milyen ruhába öltöztetnél, vagy milyen látványt terveznél egy előadóművésznek, akkor köztünk a helyed!

Bontakoztasd ki kreativitásod, és tedd mellé a szükséges szakmai tudást, hogy te is tagja lehess a divattervezők következő generációjának!

Míg más iskolákban inkább az elméletre helyezik a hangsúlyt, addig nálunk ruháid életre kelhetnek a Fővárosi Nagycirkusz porondján egy cirkuszi show-ban, a Békéscsabai Jókai Színházban, a Szarvasi Vízi Színházban, vagy az Artistaképző vizsgaelőadásán.

A képzés 70%-ban gyakorlatból áll. Diákjaink kisebb csoportokban dolgoznak a gyakorlati órák során.

A gyakorlati képzés alatt lehetőség nyílik a tanulók számára, hogy részt vegyenek cirkuszi-színházi előadásokon, mint közreműködők, ezzel is aktív tapasztalatot szerezve.

A képzés sikeres befejezését követően további 1 éves ráépülés során Jelmeztervezői képesítés is szerezhető. A végzettséggel ellátható munkakörök/feladatok (részszakképesítések): divattervező, színházi öltöztető, jelmeztáros.

 

Jelentkezés érettségi utáni szakképesítésekre