EMMI pályázat

emmi logó
2016 szeptembere és decembere között a Baross Imre Artistaképző Előadó-művészeti Szakgimnázium diákjai három fesztiválon vehettek részt külföldön, melyhez az iskola az EMMI által nyert pályázati támogatást a 2016. évi NTP-NTV-16-A jelű pályázaton belül. A külföldi fesztiválokon való fellépési lehetőség, illetve más iskolákba való eljutás már magában jutalom és annak elismerése, hogy az adott diák tehetségével és kemény munkájával kiemelkedik társai közül. A legtöbb tanuló tisztában van azzal, hogy egy külföldi cirkuszfesztiválon történő bemutatkozás nagy mértékben hozzájárulhat a karrierje elindításához, mert ott nem csak aktuális számát mutathatja be, de értékes szakmai kapcsolatokat köthet a cirkuszvilág nemzetközi képviselőivel, illetve tanulhat más iskolák diákjaitól is. Megtapasztalja, milyen elvárásokat támasztanak más cirkuszok, melyek azok a készségek, amiket még fejleszteniük kell.
Ezek a versenyek, illetve tanulmányutak mind diákjaink, mind tanáraink számára tanulságos és motiváló események, mivel segítenek új technikák átvételében, alkalmazásában, és a megszokottól eltérő gondolkodásmód elsajátításában az oktatás és a tanulás területén. A diákok és felkészítő tanáraik ezeken a fesztiválokon látják az aktuális trendek alakulását, így nem csak elismertséget szerezhetnek az egyes versenyeken, de pénzben nem mérhető értékű tapasztalatot is.
Ráadásul nemcsak a résztvevőkre gyakorolnak nagy hatást, hanem a fiatalabb diákokra, akik számára példaképpé válnak a sikeresen szereplő tanulók, motivációt adva a tanuláshoz és a napi több órás edzések folytatásához, mert kézzel fogható célokat adnak, bizonyítva, hogy ezek bármelyik diák számára elérhetők.
Iskolánk mindent megtesz, hogy tehetséges diákjait 2017-ben is hasonlóan kiemelkedő szereplési lehetőségekhez juttassa és hírnevét tovább öregbítse szerte a világban.